College Egyptische mythologie en religie

Dit college start op 22 septmber a.s. en bestaat uit 6 colleges.

Lieve mensen,

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, binnenkort start ik toch weer met mijn colleges.

Ik ben op dit moment druk bezig met het voorbereiden van colleges over de Egyptische mythologie en religie. Het eerste college is op donderdag 22 september a.s. om 10.30 uur en het laatste college over dit onderwerp is op 27 oktober. In totaal dus 6 colleges.

Jullie kunnen kennismaken met de wonderlijke wereld van de Egyptische goden. Waarom waren de Egyptische goden half dierlijke en half menselijke figuren? Wat was de functie van de farao en de priesters van de verschillende heiligdommen in het geloof van de Egyptenaren? Waren ze elkaars concurrenten met tegenstrijdige belangen of werkten ze samen? Etc. etc.

Ik neem jullie mee op de dagelijkse, nachtelijke reis van de farao door de onderwereld waarbij hij steeds op spectaculaire wijze de kosmos van de ondergang weet te redden en in de ochtend tot grote opluchting van de Egyptenaren de zon weer opkomt.

Ook heel boeiend zijn de mythische verhalen over de schepping van de mens.

En natuurlijk worden de verhalen weer geïllustreerd aan de hand van afbeeldingen van prachtige schilderingen, beeldhouwwerk en architectuur.

Ik ga er wel vanuit dat degenen die zich aanmelden bij alle colleges aanwezig zijn. Mocht je door omstandigheden verhinderd zijn ben ik altijd bereid om het college op een ander tijdstip te herhalen.

De kosten voor de collegereeks zijn 120 euro. Het is nog steeds mogelijk om per college te betalen.

Op 22 september, de eerstekeer, hebben wij na afloop van het college een cava en Egyptische tapas.  

Met hartelijke groet, Wout.

Les krijgen in de mooie college zaal

Tijdens de pauze en na de colleges kunt u ook genieten voor de mooie tuin.