· 

Dag 26

Dag 26

 

Ponferrada – Villafranca del Bierzo

 

 

Onderweg ontmoet ik Beth die als docente aan een High School in Washington DC werkzaam is. Ze vertelt dat ze de camino samen met haar dochter loopt. Aangezien we beiden ongeveer hetzelfde tempo van lopen hebben, lopen we een tijdje samen. Ze vertelt dat ze haar onderwijsbaan als erg zwaar beschouwd en het liefst als yogalerares verder wil. En dat haar zelfs in Spanje een baan is aangeboden. Maar ze twijfelt, ze vindt dit toch wel een heel grote stap.

Ik vertel haar van mijn eigen overstap van Nederland naar Spanje, ook in het begin worstelde met het idee dat ik nogal wat schepen achter me moest verbranden. Maar dat ik achteraf van mijn beslissing geen spijt heb.

Later op de dag ontmoet ik haar dochter Mia met wie ik ook een tijdje meeloop.

 

 

Bierzo is een bekend wijngebied met hele mooie wijnen. Het gebied heeft een uitstekend microklimaat voor wijnproductie. De tocht gaat dan ook voor een groot deel door wijnvelden(foto 1).

 

De dagtocht eindigt in Villafranca del Bierzo bij een romaanse kerk met een mooi portaal waaraan tot mijn grote verbazing alle medewandelaars zonder op of om te kijken aan voorbijgaan(foto 2 t.m.7).