· 

Dag 20

Dag 20 juni

 

Burgo de Ranos – Villarente

 

Vandaag een wat saaie etappe. Het landschap is nogal eentonig. En het wandelen wordt behoorlijk zwaar door de warmte. Er is weinig bescherming tegen de zon en na een aantal uren gaat dat erg vermoeien.

De kleine, uitgestorven dorpjes die ik passeer zien er erg armoedig uit. De meeste huizen zijn van leem gemaakt(foto 1).

 

Onderweg ontmoet ik op de route een gezelschap. Een aantal ervan loopt hardop te bidden. Ik raak in gesprek met een echtpaar. Zij vertellen dat ze uit Southampton in Engeland komen en dat ze leden van een kerkgenootschap zijn. Na verloop van tijd zegt de man dat ze een klein deel van de route van vandaag lopen “to get the taste of it”. En voegt er met typisch Engelse ironie aan toe dat “some of us are nearer to the Lord than we both”. Hij wijst naar de biddende groepsgenoten.

Hij maakt  mij duidelijk dat hij gelovig is en een trouwe kerkganger. Maar dat hij zijn reisgenoten wel erg fanatiek vindt.

 

Even verderop zie ik een gedenkteken staan. Er staan nogal eens van dit soort memoria langs de camino. Ze zijn geplaatst ter nagedachtenis van pelgrimgangers die tijdens hun tocht zijn overleden(foto 2).

 

Morgen leidt de camino naar Leon. Met een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de San Isidoro en de San Marcos.