· 

Dag 17

Dag 17 .

Hontanas – Boadilla del Camino

 

De wandeling vandaag start in een natuurlandschap met zo nu en dan wat graanvelden(foto 1).Maar na ongeveer een uur is er weer bebouwing te zien. Ik moet over asfalt lopen en dan wacht mij plotseling een verrassing. Het 15e eeuwse convent de San Antón. Het is een ruïne waar de weg dwars doorheen loopt. Een merkwaardige constructie(foto 2 en 3).

Een half uur later kom ik aan in Castrojeriz. Daar is een mooie gotische kerk te bezichtigen. De Santa María de Manzano. Van binnen is de kerk omgebouwd tot museum. Foto 4,5 en 6

 

Ik liep de stad uit en moest plotseling een zeer steile helling beklimmen. Een verkeersbord gaf een stijging van maar liefst 18 % over een afstand van ruim 1,5 km (foto 7).. Als ik boven kom wordt ik opgewacht door een jongeman uit Italië, Francesco. Hij bleek een master in Rotterdam aan de Erasmusuniversiteit te hebben gedaan en vertelde enthousiast over zijn verblijf in Nederland. Hij kwam uit Rome waarop ik op mijn beurt mijn enthousiasme voor Rome niet onder stoelen of banken stak.

 

Onderweg kwam ik iemand tegen die een soort van karretje met zich meetrok. Leuk om te zien want Christine had mij een week geleden verteld dat zij iemand kende die een prototype van een dergelijk karretje had gemaakt en die uitgeprobeerd had op de camino (foto 8).

 

Even nog voor de goede orde de man is geen wildplasser maar hij fotografeert een bloem.