· 

Dag 14

14 juni Belorado – San Juan de Ortega

 

Vandaag loopt de route door een zeer dun bevolkt gebied. Dus geen dorpen en slechts platteland. De omgeving is en blijft prachtig om te zien. Vergezichten en steeds langs de paden een border van prachtige bloemen (foto 1,2 en 3).

 

Dat er geen dorpen of stadjes zijn betekent dat er ook geen mogelijkheid is om een keer een kop koffie of iets anders te gebruiken in een horecagelegenheid. Maar dan is er altijd wel een lokale creatieve ondernemer die gebruik maakt van een gat in de markt.

Zo belandden Christine en ik de in de Oasis de la camino. Een vrouw had een soort van bar gecreëerd met behulp van heel eenvoudige hulpmiddelen. In haar auto een batterij koelboxen, met allerlei drankjes en hapjes. Het terrein aan beide zijden van het pad was verfraaid met versierde boomstammen. Van boshout waren tafels en stoelen gemaakt. Verder had ze ook  nog voor achtergrondmuziek gezorgd. ( foto 4 en 5).

 

Aan het einde van de route stond het klooster van San Juan de Ortega. Foto 6,7 en 8 .

 

.