· 

Dag 13

Dag 13

 Santo Domingo de Calzade – Belorado

Vandaag was de route in vergelijking met gisteren erg gemakkelijk. Het pad was meestal breed en van goede kwaliteit. Geen breuksteen of modderpoelen (foto 1).

De wijnstreek la Rioja hebben we in de loop van de dag achter ons gelaten en zijn aangekomen in Castillia-La Mancha. Dat betekent ook dat de wijngaarden ingewisseld zijn voor uitgestrekte graanvelden (foto 2).

Het is een dunbevolkte streek waar maar weinig dorpen zijn. En de dorpen die we passeren zijn uitgestorven (foto 3).

Kunsthistorisch beschouwd was er vandaag niet veel bijzonders te beleven. Een uitzondering was de gotische kerk te Grañón. Helaas van binnen te donker om te fotograferen. Onder andere was er een aardig gebrandschilderd raam te zien met daarop een pelgrim afgebeeld (foto 4 en 5).

Wat erg leuk is dat je regelmatig dezelfde mensen tegenkomt, die je herkent en die jou herkennen. In sommige gevallen is dat niet zo moeilijk. Zo zagen we weer de man met het Mariabeeld op zijn rug (foto 6).