· 

Dag 11

11 juni Logroño – Nájera

 

Vandaag lopen we door de wijnstreek la Rioja. Als we starten zien we nog graanvelden, maar geleidelijk aan worden die vervangen door wijngaarden (foto 1 en 2).

Door die velden zie je pelgrimgangers naar Santiago lopen (foto 3). Daar zitten nogal wat vogels van vreemde pluimage tussen. Zo zagen we vandaag een man in een bruine monnikspij langskomen die op zijn rug een Mariabeeld droeg. Later in een café waar we koffie dronken kwamen we hem weer tegen, hij is op weg om het beeld in Santiago de Compostela te laten zegenen (Wat ook apart is dat we overal achtergelaten schoenen vinden. Het blijken dan versleten schoenen te zijn die als een soort van gedenkteken achterblijven (foto 6). foto 4 en 5).

 

 

 

Aan het einde van de dag kwamen we aan in Nájera, waar het prachtige klooster Santa María la Real staat. De kloostergang is werkelijk fantastisch om te zien (foto 7,8 en 9).