· 

Dag 9

Dag 9

 juni Villamayor de Monjardin – Torres del Rio

Vandaag een korte etappe van slechts 21 kilometer gelopen. Het is erg leuk om om een wandelmaatje bij je te hebben. Na een dag of tien alleen gelopen te hebben is het toch wel prettig om met iemand samen te lopen. Zie ik iets leuks of opmerkelijks dan kan ik dat delen met Christine.

Om een uur of 12 drinken we op een terras in Los Arcos een cortado op het terras van een klein restaurantje. Plots valt mij de naam van het restaurant op, Mesón de Gargantúa. De jongeman die ons op het terras bedient heeft obesitas, net als de eigenaar en zijn vrouw. Gargantua en Pantagruel is een satirisch boek uit de 16e eeuw van de Franse schrijver Rabelais. Gargantua in dit boek is een dikke veelvraat die de hele dag door eet en drinkt. De eigenaar van het restaurant heeft net als Rabelais gevoel voor humor en zelfs ironische zelfspot.

We hebben nog even de kerk van Los Arcos bekeken, die van binnen wel erg overdadig is (foto 1 en 2). Typisch Spaanse barok.

Het landschap is vriendelijk en licht glooiend van karakter en onderweg zien we zelfs een herder met zijn kudde schapen (foto 3).

De wandeling eindigt in Torres del Rio waar de Santo Sepulcro is te bezichtigen. Helaas lukt dat op dat moment niet wat wel erg spijtig is. Morgen nog maar een keer proberen. Het is namelijk een bijzondere kerk, maar daarover morgen meer (foto 4).