· 

Dag 6

Vanochtend heeft John mij naar Sangüesa gereden om daar weer de camino te vervolgen. Ik ben gestart voor de Santa Maria Real en haar prachtige portaal ( foto 1).

 

Na ongeveer een kwartier lopen kon ik een pad niet vinden dat ik volgens de routebeschrijving moest inslaan. Ik liep terug en zag een kleine vrachtwagen staan die ik daarnet ook al had gezien. Tot mijn grote verbazing zag ik daarnaast een man staan met een markeringsbord voor de route naar Santiago de Compostela. Het zicht op het pad was niet alleen geblokkeerd geweest, ook het bord stond er zojuist niet. Toen ik voor de grap zei " hombre que pasa" , legde hij uit dat ze een nieuw bord kwamen plaatsen en het oude net verwijderd hadden.

Zo zie je maar, ergens net op het verkeerde moment aankomen kan de aanleiding zijn tot een enorme dwaaltocht. Het pad  bracht mij namelijk achter een hoge heuvelrug, de andere weg had mij voor de heuvelrug langs geleid met als gevolg een enorme zoektocht naar de juiste route. Ik realiseerde me dat dit in metaforische zin voor het hele leven geldt. Kleine zaken kunnen grote gevolgen hebben.

Het pad zelf stelde trouwens niet veel voor (foto 3).

 

Vandaag en morgen loop ik door een bijna onbewoonde wereld - zowel in de middeleeuwen als tegenwoordig - dus is er behalve natuur weinig te zien.

De conditie van de camino was weer slecht. Vooral de regenval van de afgelopen tijd laat het traject soms lijken op een moeras.

Soms was er even een beetje bestrating maar meestentijds was het een modderpoel (foto 4 en 5).

Maar gelukkig was er nog veel interessants te zien. Zo zag ik een kudde paarden die in het wild leven (foto 6).Of een plas water op het pad waarin kikkervisjes zwemmen (foto 7), een mooi uitzicht (foto 8) of een mooie ruïne (foto 9). 

 

 

Download
Dag 6 Wout.docx
Microsoft Word document 11.8 KB