· 

Dag 3

Vanochtend vroeg heeft John me naar Arres gereden waar gisteren de route eindigde. Ondanks alle slechte voorspellingen van diverse weerstations was het weer prachtig. Geen regen , aangename temperatuur en een licht briesje. En dat zou de rest van de dag niet veranderen.

Het eerste uur heb ik gewandeld over een landweg tussen graanvelden en met aan beide zijden uitzicht op bergen (foto 1).

Langs de kant van de weg van allerlei soorten bloemen, met name heel veel klaprozen, cistus, meidoorn (foto 2 en 3), gele honingbloemklaver etc. etc.. Te veel om allemaal op te noemen.

Na de graanvelden liep de weg van dorp tot dorp, die op hoge heuveltoppen liggen die alleen bereikbaar zijn via erg steile wegen. Erg mooi maar ook inspannend (foto 4).

Zo nu en dan passeerde ik een schaapskudde. Ook altijd leuk om te zien (foto 5).

Rond een uur of 2 bereikte ik de eindbestemming in Ruesta, waar John me al stond op te wachten.Een dorp dat in zijn geheel is vervallen tot een ruïne (foto 6). Er staat alleen nog maar een pelgrimsherberg met een uitstekende keuken. We hebben het ons in ieder geval goed laten smaken (foto7).

 

 

Download
Wout dag 3.docx
Microsoft Word document 11.3 KB